Tiedotteet > Asiakastiedotteet > Asiakastiedotteet > Eteläinen tullipiiri tiedottaa: Internetistä tilatuista alkoholeista on edelleen maksettava valmisteverot

10.3.2010

Eteläinen tullipiiri tiedottaa: Internetistä tilatuista alkoholeista on edelleen maksettava valmisteverot

Jos yksityishenkilö tilaa Internetin kautta alkoholijuomia ja tilaa juomille kuljetuksen toiselta yritykseltä tai toinen yksityishenkilö tuo ne maahan tilaajan puolesta, pitää juomat ilmoittaa kotipaikkakuntaa lähinnä olevaan päätullitoimipaikkaan ja maksaa veroja vastaava vakuusmaksu ennen tuotteiden lähettämistä Suomeen.

Ostajan on lisäksi annettava Tullille veroilmoitus kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut tuotteet. Tullipiiri tekee veroilmoituksen perusteella verotuspäätöksen, ja käytännössä vero kuitataan maksetuksi vakuudesta.

Helsingin käräjäoikeuden 5.3.2010 antama päätös 10/1902 ei poista velvollisuutta maksaa Internetin kautta tilatuista alkoholijuomista alkoholijuoma- ja juomapakkausveroa.

Jos lähetyksestä ei ole maksettu etukäteen vakuutta tai verosta vastuussa oleva ei selviä, Tulli voi ottaa tuotteet haltuun verotuksen selvittämiseksi.

Yksityishenkilö voi tuoda Suomeen alkoholijuomia verovapaasti ainoastaan matkustajatuomisina ulkomailta saapuessaan, muulla tavoin tuodut alkoholit ovat verollisia. Sama koskee myös muita valmisteveronalaisia tuotteita, esimerkiksi virvoitusjuomia.

Tarvittavat lomakkeet:          

Vakuuslomake, tullilomake 627s, r, e, sa
Alkoholijuomavero, tullilomake 163Bs

Lomakkeen 163Bs täyttöohje
Juomapakkausvero, tullilomake 164Bs
Lomakkeen 164Bs täyttöohje

Lisätietoja valmisteverojen maksamisesta saa käteisverotuksen asiakaspalvelusta nro 020 492 1259 klo 9 - 15.