Ohjeita huviveneilijöille

Tulli valvoo huvialusliikennettä estääkseen kiellettyjen tai rajoitustenalaisten tavaroiden maahantuonnin. Huvialusliikenne katsotaan valvonnan näkökulmasta aina EU:n ulkopuolisten maiden liikenteeksi, vaikka koko Itämeri, Venäjää ja Kaliningradia lukuun ottamatta, kuuluu EU:n ja Schengen-alueeseen. Tulli valvoo myös veneiden polttoaineiden käyttöä.

Tullille on tehtävä ilmoitus, jos suoraan EU:n ulkopuolelta saapuvassa aluksessa on joko myytäväksi tarkoitettua tavaraa tai tuliaisia yli 300 euron edestä aluksella olevaa henkilöä kohden. Ilmoitus on tehtävä myös, jos aluksessa on tuontirajoitusten alaista tavaraa, esimerkiksi aseita, tai lemmikkieläimiä, kuten koiria tai kissoja.

Jos alus saapuu Suomeen suoraan Schengen-alueen ulkopuolelta, on veneessä olevien henkilöiden käytävä rajatarkastuksessa. Tulliin tai rajatarkastuspaikkaan on kuljettava suoraan yleistä kulkuväylää pitkin.

>> EU- ja Schengen-maat

Tullin ohjeita:

Ohje EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelle rekisteröidyillä yksityiskäytössä olevilla huviveneillä Suomeen saapuville  Tämä ohje on voimassa 1.5.2015 alkaen

EU:n tullialueeseen kuuluvalle arvonlisäveroalueen ulkopuoliselle alueelle rekisteröidyt yksityiskäytössä olevat huviveneet Tämä ohje on voimassa 1.5.2015 alkaen

Matkustajia koskevia tuontirajoituksia

 Lisätietoa

 

Rajavartiolaitos »
http://www.raja.fi
Trafin ohjeita ensirekisteröinnistä »
http://www.veneily.fi