Kysyttävää postilähetyksestä?

- Voit seurata postilähetystäsi Postin seurantapalvelusta: posti.fi
Posten Åland >> Posttjänster/Paket
- Jos et tiedä tai saa saa selville lähettäjältäkään lähetyksen sisältöä, voit tehdä huolintasopimuksen Postin kanssa, jolloin Posti hoitaa tullauksen. Postin palvelu on maksullinen. Ota yhteyttä Postiin, p. 020 451 5900 tai huolinta(at)posti.com. HUOM. Tulli ei selvitä lähetyksien sisältöä asiakkaiden toimeksiannosta. 
- Jos haluat tiedustella lähetyksesi kulkuun liittyviä asioita, ota tarvittaessa yhteys Postin asiakaspalveluun, www.posti.fi.

Kysyttävää postilähetyksestä - mihin yhteyttä?
Tulliselvitettävään lähetykseen saapumisilmoitus -video
Usein kysyttyä nettituonnista

Tee tulli-ilmoitus netissä

>> Siirry Nettituonti-palveluun

Tai tutustu ensin >> Nettituonti-palvelun video-ohjeeseen (9:18)

Video on Tullin video-opastuksen pilotti. Otamme mielellämme vastaan palautetta videon hyödyllisyydestä (Ohje: valitse palautelomakkeen kohdassa 1. alasvetovalikosta "Muu" ja kirjoita kohtaan 2. "Nettituonti").

Nettituonti

>> Siirry Nettituonti-palveluun

Sinun ei enää tarvitse käydä Tullissa, jos teet tulli-ilmoituksen netissä. Ilmoituksen tekeminen netissä edellyttää, että sinulla on verkkopankkitunnukset ja suomalainen henkilötunnus, olet saanut Postista tai kuljetusyhtiöstä saapumisilmoituksen ja sinulla on asiakirja, josta tavaran arvo selviää (esim. kauppalasku tai tilausvahvistus). Nettipalvelun kautta asiakas voi päätöksen vahvistamisen jälkeen saman tien maksaa tullauspäätöksen/laskun verkkopankissa.

Kun olet maksanut verot, saat postipaketin suoraan kotiisi tai lähipostiin. Rahtilähetyksen tullauksissa saat maksamisen jälkeen nettipalveluun luovutuspäätöksen, jolla voit hakea tavarat rahtiterminaalista.

Mitä muita vaihtoehtoja tavaran tullaamiseen on?

  • Voit valtuuttaa huolintaliikkeen tekemään tullauksen puolestasi. He veloittavat palveluistaan hinnastonsa mukaan. Postipakettien tullauksen osalta löydät ohjeet Itellan tai Posten Ålandin saapumisilmoituksesta.

 

Ennen kuin tilaat tavaroita ulkomailta

Tulli on julkaissut verkkokauppaa koskevan esitteen, jossa kerrotaan mm.  
- alkoholista ja tupakasta
- lääkkeistä
- suosituimpien tuotteiden maahantuontiverot
- tuontirajoituksista ja kielloista
- uhanalaisista kasveista ja eläimistä
- tuoteväärennöksistä

Tutustu esitteeseen ennen kuin ryhdyt tilaamaan tavaroita ulkomailta!

>> Netistä ostamisen opas yksityishenkilöille (pdf)