Kysyttävää postilähetyksestä?

Jos ihmettelet, missä postilähetyksesi viipyy, ota yhteys postin (Itella tai Posten Åland) asiakaspalveluun. Jos taas haluat kysyä lähetyksesi tulliselvityksestä tai maksettavista veroista, ota yhteys tullineuvontaan. Katso
>> Kysyttävää postilähetyksestä - mihin yhteyttä?

Tee tulli-ilmoitus netissä

>> Siirry Nettituonti-palveluun

Nettituonti

>> Siirry Nettituonti-palveluun

Sinun ei enää tarvitse käydä Tullissa, jos teet tulli-ilmoituksen netissä. Ilmoituksen tekeminen netissä edellyttää, että sinulla on verkkopankkitunnukset ja suomalainen henkilötunnus, olet saanut Postista tai kuljetusyhtiöstä saapumisilmoituksen ja sinulla on asiakirja, josta tavaran arvo selviää (esim. kauppalasku tai tilausvahvistus). Nettipalvelun kautta asiakas voi päätöksen vahvistamisen jälkeen saman tien maksaa tullauspäätöksen/laskun verkkopankissa.

Kun olet maksanut verot, saat postipaketin suoraan kotiisi tai lähipostiin. Rahtilähetyksen tullauksissa saat maksamisen jälkeen nettipalveluun luovutuspäätöksen, jolla voit hakea tavarat rahtiterminaalista.

Mitä muita vaihtoehtoja tavaran tullaamiseen on?

  • Voit valtuuttaa huolintaliikkeen tekemään tullauksen puolestasi. He veloittavat palveluistaan hinnastonsa mukaan. Postipakettien tullauksen osalta löydät ohjeet Itellan tai Posten Ålandin saapumisilmoituksesta.

 

Ennen kuin tilaat tavaroita ulkomailta

Tulli on julkaissut verkkokauppaa koskevan esitteen, jossa kerrotaan mm.  
- alkoholista ja tupakasta
- lääkkeistä
- suosituimpien tuotteiden maahantuontiverot
- tuontirajoituksista ja kielloista
- uhanalaisista kasveista ja eläimistä
- tuoteväärennöksistä

Tutustu esitteeseen ennen kuin ryhdyt tilaamaan tavaroita ulkomailta!
>> Ostaisinko Internet-kaupasta (pdf)tulli.fi - suosituimmat