Yritysneuvonta

Yritysneuvonta on avain- ja Tulli+-asiakkaille suunnattu maksuton palvelu. Tämä neuvonta liittyy yleensä yritysasiakkaidemme tulliosaamisen ylläpitoon ja palvelutarpeiden läpikäyntiin. Tavoitteena on tarjota yritysten liiketoiminnan kannalta tehokkaimmat tavat hoitaa tulliasiointi ja varmistaa, että yritys ymmärtää käyttämiensä tullipalvelujen ehdot. Yritysneuvonta voi liittyä uusiin ja muuttuviin tullitoimintoihin, tulliasioinnin yksinkertaistuslupiin tai vaikka sanomapohjaiseen asiointiin tulli-ilmoittamisessa.

Tulli järjestää sekä yksittäisille yrityksille että tietyille kohderyhmille suunnattua yritysneuvontaa. Tyypillisesti tietylle kohderyhmälle tarkoitettuja yritysneuvontatilaisuuksia järjestetään tulli- ja verotuslainsäädännön muutostilanteissa sekä käyttöönotettaessa uusia sähköisiä järjestelmiä. Rajaamalla kohderyhmät toiminnaltaan ja tietotarpeiltaan mahdollisimman samankaltaisiin yrityksiin Tulli pyrkii varmistamaan, että tärkeä informaatio välittyy juuri niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat.

Kerromme alla olevassa taulukossa Tullin järjestämistä asiakasneuvontatilaisuuksista. Taulukosta ilmenee tilaisuuden tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumisohjeet.

Mikäli tarvitsette lisätietoa tilaisuudesta, ottakaa yhteys tilaisuuden järjestelyistä vastaavaan henkilöön. Häneltä saatte myös tarkemmat tiedot tilaisuuden paikasta ja kestosta.

Tilaisuuksiin voi ilmoittautua sähköpostitse tilaisuuden järjestelyistä vastaavalle. Huomatkaa, että Helsingin tullin tilaisuuksiin ilmoittaudutaan tilaisuuden kohdalla ohjeistetulla tavalla.

 

Tulli

Kohderyhmä ja tilaisuuden aihe

Aika ja paikka

Järjestelyistä vastaava

 

Tulli järjestää tuonti- ja vienti-ilmoittamisen sekä näiden tulli-ilmoitusten antamista nettipalvelun kautta koskevan asiakaskoulutustilaisuuden vientiyrityksille / vientiä aloitteleville yrityksille sekä tuontiyrityksille / tuontia aloitteleville yrityksille.

 

Tilaisuuden aihe:

Tuonti- ja vienti-ilmoittaminen nettipalvelun kautta

 

Tilaisuus on maksuton.

 

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Tilaisuuden materiaali

 

6.5.2015 klo 10.00-16.00 Tullikoulu, Auditorio, Hollantilaisentie 11, 00330 Helsinki

Ilmoittautuminen Tullikoulun sähköpostiin asiakaskoulutus(at)tulli.fi viimeistään 28.4.2015.

 

Lisätietoja: Tullin asiakaskoulutus puh 040 332 2935.

 

 

Tulli järjestää viennin tulli-ilmoittamisen  ja vietävien tavaroiden alkuperäsääntöihin liittyvän asiakaskoulutustilaisuuden vientiyrityksille / vientiä aloitteleville yrityksille.

 

Tilaisuuden aihe:
Viennin tulli-ilmoittaminen sekä alkuperäsäännöt

Tilaisuus on maksuton.

 

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

16.4.2015

klo 9.30 – 13.00
Scandic Kuopio, kokoustila Kallavesi, Satamakatu 1, Kuopio  

 

llmoittautuminen Tullikoulun sähköpostiin asiakaskoulutus(at)tulli.fi viimeistään 2.4.2015. 

Lisätietoja: Asiakaskoulutus p.040 332 2935 tai Minnaleena Lehikoinen p. 040 332 4063.

 

 

Tulli järjestää viennin tulli-ilmoittamisen  ja vietävien tavaroiden alkuperäsääntöihin liittyvän asiakaskoulutustilaisuuden vientiyrityksille / vientiä aloitteleville yrityksille

 

Tilaisuuden aihe: Viennin tulli-ilmoittaminen sekä
alkuperäsäännöt

 

Tilaisuus on maksuton.

 

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

15.4.2015

klo 9.30 – 13.00
HUOM! Paikka muuttunut:
Tulli, Terminaalikatu 5, Lappeenranta

llmoittautuminen Tullikoulun sähköpostiin asiakaskoulutus(at)tulli.fi viimeistään 2.4.2015. 

Lisätietoja: Asiakaskoulutus p. 040 332 2935 tai Minnaleena Lehikoinen p. 040 332 4063.